Vad göra när man har missfärgade tänder?

De allra flesta av oss drömmer om det där vackra, vita leendet, men många av oss dras istället med tänder som är missfärgade. Grejen är ju att med åldern så blir ju tänderna mindre vita. Det beror dels på åldern i sig men även på det man äter och dricker samt om man nyttjar tobak. Men hur ska man göra då, om man vill bli att med missfärgningarna på ett bra sätt? Det finns ett par bra tips som jag tänkte dela med mig.

Tips för vitare tänder

Det snabbaste sättet att få vita tänder är så klart att bleka dem. På www.bästa-tandblekningen.se finns det jämförelser på olika preparat som går att använda hemma. Det går även att gå till sin tandläkare för att bleka tänderna. Men tänk på att om du fortsätter dricka mycket kaffe, te, vin, röka och så vidare efter blekningen så är de snart missfärgade igen. Så tänk på det då du ska bleka dina tänder, att kanske sluta med vissa saker. 

Ett annat sätt för vitare tänder är att borsta tänderna med tandkräm som innehåller blekande medel. 

Sedan handlar mycket om att undvika att de missfärgas. Det genom att begränsa användning av saker som kan göra att de missfärgas. Det är läsedryck, bär, rödvin, cigaretter, snus, te, kaffe med mera. Se även till att regelbundet gå till tandläkaren och ha en bra munvård hemma. Borsta tänderna minst två gånger per dag, använd tandtråd och tandpetare samt tugga sockerfria tuggummi mellan målen. 

8 Oct 2020