Ta hand om din hud

Du kanske misstänker att du har torr, fet eller känslig hud, men vet du verkligen vad du har för hudtyp? Att känna till din sanna hudtyp kan hjälpa nästa gång du är i kosmetikagången. Faktum är att användning av fel produkter - eller till och med populära internethacks - för din hudtyp kan förvärra akne, torrhet eller andra hudproblem. Det kan vara smart att bygga din egen hudvårdsrutin. Bra produkter kan du hitta på fitline-beautyline.se

Bygga upp en daglig hudvårdsrutin

Oavsett vilken hudtyp du har, kan en daglig hudvårdsrutin hjälpa dig att bibehålla hudens övergripande hälsa och förbättra specifika problem som akne, ärrbildning och mörka fläckar. En daglig hudvårdsrutin har fyra grundläggande steg du kan göra en gång på morgonen och en gång innan du sover.

Rengöring: Välj en rengöring som inte gör din hud stram efter tvätt. Rengör ansiktet inte mer än två gånger om dagen, eller bara en gång, om du har torr hud och inte använder smink. 

Serum: Ett serum med C-vitamin eller tillväxtfaktorer eller peptider är bättre på morgonen, under solskydd. På natten fungerar retinol eller receptbelagda retinoider bäst. 

Fuktighetskräm: Även fet hud behöver fuktkräm, men använd en som är lätt, gelbaserad och icke-komedogen, eller som inte blockerar dina porer. Torr hud kan ha nytta av mer krämbaserade fuktkrämer.

Solkräm: Applicera solkräm med minst 30 SPF 15 minuter innan du ger dig ut, eftersom det tar ett tag för solskyddet att aktiveras. Mörkare hudtoner behöver faktiskt mer solskydd eftersom hyperpigmentering är svårare att korrigera. 

Välj produkter som passar din hudtyp och känslighet och kom ihåg att läsa etiketterna. 

23 Nov 2022