Lätt hålla sig smal med sallad!

Det finns en myt som inte stämmer, och skulle den stämma är det inte särskilt bra. Den går ut på att smala tjejer bara äter sallader. Det stämmer ju inte. Smala tjejer rör mycket på sig och äter allting, men inte så mycket av allt. Åtminstone när det kommer till mig. Och tvärtom, kan man konstatera att tjocka människor äter mycket av allt. Det är som att de inte har någon botten. De bar håvar och håvar in maten. Det är något med dem som inte kan stoppa dem från att fortsätta äta - och det är därför de inte är smala. Så vill du vara smal, ät lite av allt. Visst kan du äta både godis och chips, men inte mycket. Vill du äta tårta och kakor, ät det, men inte stora tårtbitar, eller många kakor. Det enda du kan äta mycket av, är grönsaker och en del frukt. Så är du hungrig, och vill hålla vikten på en lagom nivå, börja äta grönsaker. Det är en bra grund för det du ska äta, för då blir du ganska mätt, men du orkar ändå äta kött, bröd och fisk efter det. Avsluta måltiden med någon söt frukt.

Fest med sallader

Om man ska ha fest, varför inte bjuda på salladsbuffé, och då är det inte bara grön sallad, utan riktiga sallader med grillad kyckling, rostbiff, mozzarellaostar, chevreost, lax och räkor. Allt detta beställde vi från en cateringfirma på Södermalm. Det är sådan mat som jag bara gillar. Många fnyser åt grönsaker och sallader och tänker att de inte blir mätta, men det är så fel. Man kan faktiskt bli mätt eftersom "sallad" inte behöver vara "kaninmat" som många kallar det och för tankarna till maskrosblad och gräs, som faktiskt är kaninmat. Prova mer grönt och grönsaker du med, så ska du se att du håller dig eller blir smal.

Tapas annan bra smal mat

En annan "smal" mat som är otroligt god och som inte bara är "kaninmat" är att äta på spanskt vis; tapas. Det bygger på samma princip; att man äter många små rätter. Man äter lite av allt möjligt gott. Tapas tror man fick namnet från att man satte en tallrik över vinstopet i Spanien, som skydd mot flugor som gärna ville ha lite av vinet. Och när man ändå hade en tallrik på vinstopet, kunde man lika gärna lägga lite goda saker på tallriken, som oliver, marinerade tomater, sardeller, ostar - och vips hade man uppfunnit tapas. Det är ett sätt att äta bara det som är gott och strunta i resten! En sådan tapasrestaurang finns i Stockholm, på Östermalm och heter Alegria tapasbar, kan klart rekommenderas!

28 Aug 2017