Viktigast är mentala hälsan

Detta är ju en blogg som handlar om att leva hälsosamt, men jag sticker inte under stol med att vårt fokus ligger mycket på ytan. Visst är det bra och sunt att äta nyttig mat och träna och hålla sig stark och spänstig, men många av oss drivs av att det samtidigt är vad som anses vara vackert. Man måste absolut inte vara smal för att vara snygg och man måste inte äta sallad stup i kvarten för att vara hälsosam. Varje individ vet vad den mår bra av och att må bra är det allra viktigaste av allt. Mår man bra inombords så strålar det ut och inget är så vackert som balans, harmoni och go självkänsla.

Självkärlek

Jag har själv hetsat kring vikt ohch utseende, utan att ens vara medveten om det. Jag mådde dock dåligt och förstod inte varför - jag hade ingen anledning! Så jag kontaktade en psykoterpaeut i Malmö som hjälpte mig att börja nysta i varför jag inte kände mig glad och hela tiden stressade och kände mig ängslig. När jag förstod att mycket av min stress var knuten till mat och träning så blev jag riktigt besviken på mig själv - smalhets var ju så långt ifrån den jag predikade!

Att gå till en psykolog Malmö var något av det bästa jag gjort och det är något jag kan rekommendera alla att göra. Idag upplever jag en mycket större självkärlek. Jag är tillåtande mot mig själv och upplever att livet är för kort för att tacka nej till en god kaka bara för att man har en vanföreställning om att den kommer att sabotera ens hälsa och utseende. 

30 Jun 2017