Göra städningen lite roligare

Städning är ofta en syssla som "måste göras". Många gånger är det inget man tycker är särskilt kul att göra. Men, det finns sätt att göra det roligare på. I och för sig kan man anlita en bra städfirma för att slippa det helt, läs mer här om det. Men, om man ska städa själv, så kan man se till så att man har det kul under tiden. En bra sak att alltid göra, det är att plocka undan efter sig. Inte låta saker ligga kvar när man är klar med dem. Det underlättar all städning om det inte finns en massa prylar som ligger överallt. 

Kul städning

För att göra städningen roligare så kan du motivera dig själv med en ny städprodukt. Kanske en ny super-spray, eller en effektiv dammsugare. Musik är bra att ha med, det gör allt roligare. Musik har en förmåga att höja ens humör, så gör en städ-spellista eller leta fram din bästa skiva där hemma och börja lyssna. Då går städningen som en dans. Alternativt kan du lyssna på en podd eller ljudbok om du föredrar det. 

Motivera dig till städning genom att belöna dig själv med något efter du är klar. Ett annat sätt att motivera dig är att sätta en timer, och tävla mot den hur mycket du hinner på en viss tid. 

Om det är en visningsstädning Malmö du tänker dig göra, då kan det dock vara skönt att låta en städfirma göra det åt dig.

3 Mar 2020