Få en hälsosam livsstil

Att gå ner i vikt, det handlar inte om att banta eller gå på en massa dieter, det gäller att hitta en livsstil, som är hälsosam och som man klarar av att leva efter. En bra sida om att få en sund livsstil hittar du här. De tips jag kan ge, det är att du ska se till att äta näringsrik mat, ägna dig åt motion, ha vilodagar, ha rimliga storlekar på portionerna samt skilja på hunger och sug.

Ät rätt och lagom

Det bästa du kan göra är att äta näringsrik, hemlagad mat. Det är inte ovanligt att lida av övervikt samtidigt som man har näringsbrist, just för att man ätit mycket snabbmat. Det är därmed bra att istället laga mat från grunden, välja bort produkter med mycket tillsatser, socker och ohälsosamt fett samt äta  mycket grönsaker, magert protein, fisk och fullkorn.

Att dra ned på portionsstorlekarna är nödvändigt för att gå ned i vikt. Ett välbeprövat knep är att använda mindre tallrikar, skålar och glas. Sen är det bra att lära dig skilja på om du är sugen eller om du är hungrig.

Träning är bra

Träning är bra eftersom att det bygger upp kroppen, gör oss pigga och uthålliga och minskar risken för flertalet sjukdomar. Det ger även ett stabilare blodsocker som leder till minskat sötsug. Så se till att hitta en träning som passar dig. Glöm inte att det är minst lika viktigt med återhämtning. Sömn och vila krävs för att orka med. 

17 May 2020