Ett diskbråck kan få en ur balans

Jag har haft lite ont i ryggen ett tag, eller ja när jag säger lite ont så menar jag att det känns som någon dragit ut min ryggrad och kört över den med en ångvält eller något. Jag har väl tänkt att det går över men det blir bara värre. Jag hoppas det inte är ett diskbråck som min väninnan fick! Hon trodde det skulle vara en liten operation och att allt sedan skulle vara helt lugnt. Hade hon vetat att man inte fick sitta ner på sex veckor, och att man får ha en duschstol till hjälp i ytterligare en månad eller två så vet i sjutton om hon hade genomfört det. 

Fick tips på träning

Innan jag ska röntga så sade läkaren till mig att vi ska testa lite övningar för att se om det hjälper. Det ska stärka bålens muskler sade han. Så visst, det kan vi väl göra. Jag har fått lite övningar här hemma men jag måste nog säga att det inte är så lätt att hålla igång träningen. 

En övning är att jag ska ligga på golvet. En liten kudde mellan knäna och sedan sätta hälarna så nära rumpan som det går. Sen ska jag höja bäckenbenet mot taket så högt som möjligt. Det är ingen sexig övning om man säger så! Men jag känner att det tar ordentligt i musklerna så det gör nog nytta ändå. Jag hoppas innerligt att det funkar för jag vet inte om jag är så sugen på att operera. 

13 Feb 2021