Därför ska man äta gurkmeja!

Gurkmeja, det är något man kan hitta i sitt eget kök. Det används mycket i det indiska köket. Men visste ni att det även är en mängd hälsofördelar att äta gurkmeja? Gurkmeja sägs vara bland den nyttigaste kryddan som finns. Sen har den ju en fantastiskt vacker färg. Gurkmeja går att äta som krydda, eller som kapslar. Bästa gurkmeja kapslar finns att hitta på nätet.

Fem bra anledningar att äta gurkmeja

Gurkmeja är något som man i studier sett att den uppvisat egenskaper som främjar insulinkänslighet. Den kan därmed motverka diabetes.

Stoppa inflammationer är den bra mot, då ämnet i den, som heter kurkumin hindrar cellerna från att utsöndra molekyler, som i sin tur kan skapa inflammationer. Kroppen blir helt enkelt mindre mottaglig för kroniska sjukdomar.

Gurkmeja sägs påverka kolesterolet, blodsockret och förhindrar åderförkalkning enligt olika studier.

Forskare vid University of Michigan har fått fram att gurkmeja har en direkt effekt på våra celler och ser till att göra dem mer motståndskraftiga, även detta tack vare ämnet kurkumin.

Gurkmeja är bra om man lider av hudproblem. Bland annat kan den bleka ärr, motverka åldring av huden och öka hudens elasticitet.

Köp Kapslar på nätet

Om du vill ha gurkmeja i form av kapslar, läs en bra kosttillskottguide och lär dig med. Där kan du även hitta bästa gurkmeja kapslar till bästa pris. Det finns även gott om annan information om andra bra kosttillskott, som du kan läsa mer om och sedan kan du gå direkt till den butik som har bäst pris.

5 Jan 2018