Behöver man en hälsokontroll varje år?

Bilen, den besiktigar man varje år, men många är inte lika måna om sig själva och sin kropp! Förr var det rekommenderat att man gick på en hälsokontroll minst varje eller vartannat år, men det har kommit nya upptäckter kring att det inte är via hälsokontroller som man upptäcker sjukdomar! Detta eftersom man inte regelbundet kan ta precis alla typer av blodprover och tester i alla fall. Dock anser jag att om man är mån om sin hälsa, så är det bra att försöka att regelbundet gå på en hälsokontroll. Ännu viktigare är det om man känner av besvär på något sätt! Det är därför bra att boka hälsokontroll hos en vårdcentral eller en privat aktör, det är vilket man känner sig mest bekväm med.

Hitta din hälsokontroll

Du kan som sagt boka in en hälsokontroll på din vårdcentral, samt att det även är vissa yrken och jobb som erbjuder sina anställa en hälsokontroll. Dock kan det vara så att du vill hitta någon annan som utför den. Då finns det en sajt på nätet där du kan jämföra olika vårdaktörer. Med denna sajt kan du söka efter hälsokontroller över hela landet

Vad görs på en hälsokontroll?

En hälsokontroll kan se ut på lite olika sätt beroende på var du gör den och om det är så att du själv upplever besvär av något slag. Men ofta innehåller de att mäta blodtryck, mäter längd, vikt, BMI, omkretsmått för midja, kontroller på hörsel och syn, EKG, blodprover, urinprover, avföringsprover samt flera andra tester.

20 Jan 2017