Ät dig smal

Det finns många sätt att öka ämnesomsättningen, som är det som gör att du går ner i vikt. Du kan till exempelvis börja träna och även då satsa på Fitline Fitness, eller så kan du äta! Ja du hörde rätt, det går att äta dig smal.

Det många gör fel i är att gå olika bantningskurer eller köra olika dieter. Det som sker då är att det blir en lägre ämnesomsättning och då går man upp efter att man avslutar kuren. 

Dumt att banta

Olika bantningskurer leder ofta tillbaka till den gamla oönskade vikten eller att man väger ännu mer efter ett tag. Det eftersom att man under en bantningskur förlorar både fett- och muskelvävnad medan det primärt är fett man lägger på hullet igen. Kroppen innehåller därför procentuellt mer fett och mindre muskelmassa efter en misslyckad bantning.

Det gör att ämnesomsättningen sjunker. Om man sedan upprepar bantningskurerna år efter år kan det sluta med att man väger åtskilliga kilon extra och har en så låg ämnesomsättning att man bara behöver titta på en chokladbit för att gå upp i vikt.

Det är inte heller ovanligt att man efter det har svårt att veta om man är hungrig eller bara sugen. Det som fungerar bäst, det är att sluta räkna en massa kalorier, äta kolhydrater, mindre fett och motionera. 

Ät inte mer än vad du gör av med är även det bra tips. Sedan måste du inte avstå alla goda saker i livet, bara inte njuta av dem jämt!

 

7 Aug 2020